Descult

august 28, 2009

Lost_by_fogkeAm visat candva demult…Am visat candva demult ca m-ai parasit. Eram intr-un camp, purtam esarfa rosie, iar tu m-ai sarutat, mi te-ai zmuls din maini si ai spus ca e mai bine sa pleci. Am plans. Am plans in somn, am plans cand m-am trezit si apoi, apoi am zambit cand ti-am spus, cand ai ras, cand m-am uitat cu ochii tai…cei mari asemeni a doua margaritare de pretz. Te-ai uitat la mine si ai spus „prostuta mea, dulceata mea, de ce vorbesti prostii?”

Eu…Eu doar am visat ca ai plecat. Si ai plecat…ai fugit. Ai lasat in urma ta doar papucii… papucii de la coltzul casei. Probabil ca te-ai gandit ca daca i-as fi incaltat, de mari ce sunt, as fi reusit sa calc in picioare sute de amintiri, sa calc in picioare sute…de dureri. Sa calc in picioare cu papucii tai mari, clipe minunate petrecute in doi. De asta ai lasat papucii tai la colt de casa.

Ma cuprinde acum o groaza. Ce-ai sa faci cand sticla de la coltzul strazii invecinate iti va intra in calcaiul stang?! ai sa plangi…te va durea. Ma va durea pe mine si mai mult. Ai plecat descult si ma gandesc la tine. Cand traversand strada, biciclistul grabit va trece peste picioarele tale… Ai plecat descult si ma gandesc la piatra de care te vei impiedica alaturi de magazinul de marfuri si… unghia degetului mic, se va innegri.

Ai plecat si ai lasat papucii tai la poarta. Ai vrut sa calc amintiri… Acum papucii de la poarta, au ramas sub stresina casei. Stau la soare… Vine toamna si-i va uda, iar eu… eu ii voi feri la dos, ii voi tine la cald si apoi…apoi ii voi acoperi cu panza alba de paianjen.

Ai plecat descult. Se face frig. Si aproape de casa ta, ploaia a umblut gropi adanci… gropi adanci cu picaturi amare. Vei dori sa intri in casa si descult fiind, ai sa-ti uzi picioarele, le vei murdari.. vei plange.

Intoarce-te…intoarce-te si ia-ti papucii. Pentru ca picioarele tale, truditele tale picioare…au nevoie de odihna.

Reclame

4 răspunsuri to “Descult”

 1. kattyr Says:

  wow … mia plăcut …

 2. Mihai Surdu Says:

  emm, plăcut .

 3. Amilya Says:

  După ce am citit, am stat mult, dar MULT timp pînă mi-am revenit. Am simţit că vreau să comentez, dar am uitat brusc toate cuvintele. E pur şi simplu straniu şi irepetabil ce am simţit…

 4. nicoletic Says:

  va multumesc… nush, erau cuvinte insirate prin intuneric intr-o noapte. mi-a luat ceva timp dimineatza sa descifrez.
  muza. ea-i personalitate noctura. vine rar si pe’nserate, sau mai bine zis: la miez de noapte =)


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: